facebook linkedin youtube twitter

Site is onder constructie meer toevoegingen volgen

 

Project Schovenhorst Multimediaal

bannerribot

In December 2008 heb ik tijdens het dwalend licht project uren aan video materiaal geschoten. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een hele mooie video camera die ik pas enkele dagen in mijn bezit had. De gehele opname was voor mij dus een experiment en leerproces. De kwaliteit is hier en daar niet optimaal. Maar dat valt te verwachten als je in de bijna volledige duisternis van een winters bos iets moet registreren. Tijdens de opname heb ik geïmproviseerd met een paar stormlampen en met led verlichting, maar het was allemaal niet echt fraai. Pas nadat ik software had gebruikt om de meeste ruis uit de beelden te filteren. Werd het resultaat acceptabel om er een redelijke montage van te maken.

Ik hoop dat ik de sfeer van het moment - deze heel koude, maar bijzondere December avonden - gevangen heb. De onpeilbare duisternis met fonkelend lichtjes op de achtergrond. De sfeer van de verstilde boomkruinen tegen een vrieslucht.
En dat de kijker vooral de beleving van het Veluwe gevoel met deze uitvoeringen een beetje dichter zal benaderen. Dit is meer dan ambiance, dit is een eeuwige vertelling.

Kunst en Vormgeving
RIBOT