Project Molencaten

bannerribot

Op landgoed Molencaten heb ik in Oktober 2008 dezelfde installatie geplaatst als bij de pilot in April 2008 op Schovenhorst. Verschil met de eerdere locatie was dat het terrein veel ruiger en was er meer hoogte verschil. De installatie heb ik hier ook sterk geclusterd door het soms beperkte vrije uitzicht Deze twee factoren gaven een extra diepte, vooral als het pas had geregend en er een fijne nevel tussen de bomen hing.Het bos was tijdens de schemer getooid met een warme herfst gloed en dat gaf een mooi contrast met de koel blauwe fase.

Qua sfeer vond ik Molencaten de meest geslaagd realisatie. Mede door de kleinschaligheid en dat het voor mij een solovoorstelling was. Het direct contact met de mensen en de kinderen die ik vertelde over de sagen en legenden verbonden aan de installatie. Omdat er op Molencaten totaal niets was dan alleen bos. Werd hier het sprookjesachtige effect bereikt wat ik graag wilde bereiken. De installatie als organisch geheel met het landschap ontstaan gelijk een paddestoel vanuit het niets.

Een van de weinige bewoners op het landgoed.Kwam avonds laat thuis terwijl ik met de installatie aan het proefdraaien was. Hij parkeerde zijn auto langs de kant en kwam hogelijk verbaast naar me toe en zei: „Verrek heb ik wat aan mijn ogen of droom ik nou, blauwe lichtjes in het bos!"

Dat was nog eens een onverbloemd enthousiaste reactie!

Kunst en Vormgeving
RIBOT
facebook linkedin youtube twitter

Site is onder constructie meer toevoegingen volgen